κάρτεςκάρτεςκάρτεςκάρτες

Η αποστολή Χριστουγεννιάτικων καρτών θεωρείται ότι ξεκίνησε το 1843 στην Αγγλία (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Britannica Online). Σχεδιαστής της πρώτης Χριστουγεννιάτικης κάρτας ήταν ο Άγγλος ζωγράφος John Callcott Horsley (1817-1903). Η πρώτη έκδοση 1000 καρτών λιθογραφήθηκε σε χοντρό χαρτόνι και είχε διάσταση περίπου 13x8εκ. Το κέντρο της κάρτας έδειχνε ένα οικογενειακό γιορτινό δείπνο σε εξέλιξη, κάτω από το οποίο υπήρχε η ευχή “Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος”. Αριστερά και δεξιά του κεντρικού θέματος απεικονίζονταν φιλανθρωπικές δράσεις της εποχής.

Μια ευγενική χειρονομία λοιπόν, όπως αυτή της αποστολής Ευχετήριων Καρτών, μια παράδοση που ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο πολύ πριν η τεχνολογία μηδενίσει τις αποστάσεις, κατάφερε να γίνει και επιχειρηματική συνήθεια. Πολλές και μεγάλες εταιρείες αφιέρωναν χρόνο & πόρους τους τελευταίους μήνες του έτους για να προετοιμάσουν την αποστολή των ευχών τους για τις Γιορτές και για το Νέο Χρόνο.
Έτσι έστελναν το δικό τους μήνυμα χαράς & αισιοδοξίας σε φίλους, πελάτες και συνεργάτες, κερδίζοντας μια θέση στο γραφείο, στο σπίτι & στη σκέψη τους από τις πρώτες κιόλας μέρες της Νέας Χρονιάς. Σήμερα η αποστολή αυτών των καρτών συνδέεται όλο και περισσότερο με τη φιλανθρωπική διάθεση του επιχειρηματικού κόσμου, όπως οι απεικονίσεις της πρώτης κάρτας… το 1843.

Οι ευχές σας δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον!
Μια τόσο γλυκιά συνήθεια δεν θα μπορούσε παρά να είναι φιλική για το περιβάλλον. Γι’ αυτό και για την παραγωγή των καρτών μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά χαρτί που προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό, ενώ η υπόλοιπη πρώτη ύλη από δάση ελεγχόμενης καλλιέργειας γι’ αυτό το σκοπό και παράλληλα είναι απαλλαγμένο από χλώριο και στοιχεία που έχουν αρνητική επίπτωση στη φύση. Επιπλέον για την εκτύπωση χρησιμοποιούμε οικολογικά μελάνια.